۱۹ فروردین ۱۴۰۱، ۱۴:۵۳

مهر گزارش می‌دهد؛

هوای تهران تا چه زمانی خاکی خواهد بود/ هشدار وزارت بهداشت

هوای تهران تا چه زمانی خاکی خواهد بود/ هشدار وزارت بهداشت

تهران و چند شهر دیگر، از روز گذشته درگیر گرد و خاک ناشی از تغییرات اقلیمی در کشور عراق شده‌اند، به طوری که شرایط در پایتخت لحظه به لحظه خطرناک‌تر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از آلودگی هوا و کرونا، حالا شهروندان تهرانی با گرد و خاک هم باید مقابله کنند. البته برای مصون ماندن از مضرات و خطرات ورود گرد و خاک به دستگاه تنفسی، حتی‌المقدور باید در خانه ماند. در این بین، افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند و همچنین، سالمندان و کودکان، بیش از دیگر گروه‌های سنی در معرض خطر هستند. به طوری که گفته می‌شود، در چنین شرایط جوی، موارد مرگ‌های زودرس افزایش می‌یابد. لذا؛ لازم است که دستورالعمل بهداشتی را جدی بگیریم و از ترددهای بی مورد در فضای خارج از منزل خودداری کنیم.

وضعیت تهران خطرناک است

صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی پیش بینی وضع هوا درباره وضعیت نامطلوب آب و هوا گفت: امروز وضعیت خطرناک برای نقاط مختلف کشور از جمله تهران وجود دارد، اما شنبه و یکشنبه این شرایط با شدت کمتری خواهد بود، اما شاخص همچنان خطرناک است.

وی با بیان به اینکه مردم تهران با شرایط بد آب و هوایی مواجه هستند که در گذشته شاهد آن نبودند، افزود: همان طور که قبلاً هشدار داده بودیم یک توده گرد و خاک از سوی سوریه و عمدتاً از سمت کشور عراق که تحت تأثیر این پدیده است؛ به علاوه وزش باد شدیدی که از دیروز در تهران و سایر نقاط داشتیم دست به دست هم دادند که گرد و خاک را به وجود بیاورد.

ضیائیان ادامه داد: وضعیتی که الان دچار آن هستیم، در اثر دو عامل یعنی نفوذ گرد و خاک از کشور عراق و سوریه و وزش باد شدید در سطح کشور که موجب خیزش گرد و خاک محلی شده؛ باعث افزایش سطح آلاینده‌ها و کاهش دید در بخش‌های زیادی از کشور و تهران شده است.

وی با اشاره به اینکه توده آب و هوایی که بارش‌ها را به همراه خواهد داشت، می‌تواند به دفع این توده گرد و خاک کمک کند، گفت: انتظار داریم بارش‌ها در شمال غرب و نیمه غربی وجود داشته باشد که به صورت رگباری و موقت است و امسال همانند سال گذشته با خشکسالی مواجه خواهیم بود و کوچک‌ترین باد منجر به خیزش گرد و خاک می‌شود و بارش‌های موقت و کوتاه مدت نمی‌تواند این خیزش‌ها را به طور کامل از بین ببرد، ولی به طور موقت کم می‌کند.

هشدار وزارت بهداشت به شهروندان برای ماندن در خانه

در همین حال، عباس شاهسونی رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، با اشاره به وقوع گرد و غبار در بیشتر مناطق به ویژه در غرب کشور، افزود: وقوع گرد و غبار در کشور از دیروز آغاز شد و امروز نیز در تهران شاهد آن هستیم.

وی تأکید کرد: در این مناطق افرادی که به بیماری‌های قلبی یا ریوی مبتلا هستند، سالمندان و کودکان باید سعی کنند از منزل خارج نشوند و فعالیت‌هایشان را به حداقل برسانند.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سایر افراد نیز باید از فعالیت‌های طولانی و سنگین در خارج از منزل خودداری و سعی کنند از ماسک استفاده کنند.

شاهسونی افزود: ماسک‌هایی که به علت پیشگیری از ابتلاء به بیماری کرونا استفاده می‌شود می‌تواند به افراد کمک کند تا کمتر با گرد و غبار مواجه شوند و این گرد و غبار کمتر به سیستم تنفسی آنان وارد شود.

وی ادامه داد: در این شرایط افزایش شدید بیماری‌های قلبی یا ریوی را داریم که ممکن است منجر به مرگ زودرس در بیماران قلبی و سالمندان شود و همچنین افزایش شدید عوارض تنفسی را شاهد خواهیم بود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، گفت: مردم سعی کنند که بعد از افطار آب بیشتری بنوشند تا اگر گرد و غبار به ریه آنها وارد شده است دفع شود و سعی کنند که بیشتر از میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده کنند تا سمومی که وارد بدنشان شده است، دفع شود.

گرد و خاک از عراق می‌آید

محمد اصغری کارشناس سازمان هواشناسی، با عنوان این مطلب که در روزهای قبل اعلام کردیم چشمه‌های تولید گرد و خاک در شمال عراق و کشورهای سوریه و عربستان همچنان باقی است و متأسفانه استان‌های مرزی را از جمله کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، آذربایجان غربی درگیر می‌کند، افزود: جریانات غربی در لایه‌های بالایی جو به قدری قوی است که این گرد و خاک را جارو می‌کند و استان‌های همدان، مرکزی، قم، البرز و تهران را تحت تأثیر قرار داده است.

وی گفت: هر چقدر به سمت شمال غربی پیش می‌رویم این گرد و خاک تضعیف می‌شود.

اصغری ادامه داد: با توجه به اتفاقاتی که در خاورمیانه به جهت کم بارشی داشته‌ایم این موضوع تکرار خواهد شد و اوج این گرد و خاک از فروردین تا مرداد است و تا موقعی که این چشمه‌ها وجود داشته باشد گرد و خاک نیز خواهد بود.

کارشناس سازمان هواشناسی افزود: بر اساس تصاویر ماهواره‌ای منشأ این گرد و خاک در کشور عراق است که متأسفانه استان‌های آذربایجان غربی، کرمانشاه، مرکزی، البرز، زنجان، قم، تهران و قزوین را تحت تأثیر قرار داده است.

وی گفت: از آخر وقت امروز از سمت شمال غربی جبهه هوایی وارد کشور خواهد شد که سبب بارش می‌شود و تا روز یکشنبه استان‌های زنجان، تهران، قم، مرکزی، همدان، البرز، مرکزی و استان‌های شمال شرق و آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، البرز، قم، همدان، اردبیل را تحت تأثیر قرار خواهد داد و باعث می‌شود که گرد و خاک شسته شود.

اصغری افزود: با توجه به آلودگی هوا و شاخص آن مردم از حضور در فضای باز خودداری کنند و همچنین با توجه به جریانات جنوبی در سواحل دریای خزر و بادهای جنوبی آتش سوزی در جنگل‌های شمالی مستعد خواهد بود بنابراین مسافران از روشن کردن آتش خودداری کنند تا شاهد آتش سوزی جنگل‌ها نباشیم و مسئولان امر نیز این موضوع را در نظر بگیرند.

توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرید

اصولاً در شرایطی که گردو خاک شدت می‌گیرد، نباید در فضای باز بود. زیرا، تنفس گرد و خاک معلق در هوا، سلامت افراد به ویژه بیماران تنفسی و قلبی را تهدید می‌کند.

از همین رو لازم است، تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی‌مورد در معابر شهری خودداری کنید.

در صورت وجود بیماری قلبی، تنفسی، ابتلاء به آسم، در فضای باز فعالیت ننموده و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری نمائید.

کودکان و سالمندان نیز از حضور در سطح شهر خودداری کنند.

تردد خودروهای شخصی و استفاده از خودروهای تک سرنشین را کاهش دهید.

در صورت لزوم خروج از منزل یا محل کار، حتماً از ماسک مناسب جهت جلوگیری از تنفس هوای آلوده و همچنین از عینک مناسب استفاده کنید.

کارکنانی که به واسطه شغلی بیشتر در معرض گرد و غبار قرار دارند، حتماً از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.

از مصرف سیگار و قلیان خودداری کنید.

مصرف شیر، ماست کم‌چرب، میوه و سبزیجات تازه و مایعات را برای دفع سموم از بدن افزایش دهید.

تا برگشت هوا به شرایط مطلوب، از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می‌شود خودداری نمائید.

در صورت مواجهه با تنگی نفس و هرگونه ناراحتی قلبی- عروقی، سریعاً به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی یا بیمارستان مراجعه کنید.

کد خبر 5462033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
      4 0
      اینهم مصیبتی است که از طرف کشورهای صاحب علم هواشناسی بر ایران وعراق تحمیل میشود وبه اسم خشکسالی در ایران وعراق توجیه می شود ومتاسفانه به علت عدم تحقیق وپژوهش درست در باره این ریزگردها از طرف کشورما که قربانی اصلی این گرد وخاکها هستیم همچنان این وضع ادامه دارد